pwa.navigation.bottom-menu.offer
Românesc

Populația mondială în creștere și prosperitatea tot mai mare epuizează tot mai mult resursele noastre naturale. Pe scurt: rămânem fără materii prime dacă nu le folosim cu mai multă moderație. Acesta este locul în care utilizarea echipamentelor și a mașinilor pe întreaga lor durată de viață are un efect deosebit de durabil. Un utilaj industrial folosit nu trebuie să fie aruncat la fier vechi doar pentru că o companie dă faliment sau își schimbă producția. Utilajele uzate pot fi recondiționate sau modernizate și pot continua să funcționeze în mod fiabil timp de mulți ani într-o nouă locație.

De aceea, o companie de producție ar trebui să își pună întotdeauna întrebarea: "De ce? O achiziție nouă are cu adevărat sens sau cumpărarea unui utilaj la mâna a doua este o soluție mai bună? Este important să ne dăm seama că calitatea unei mașini second-hand bune poate fi egală. Comercianții de mașini second-hand vor cumpăra o mașină doar dacă calitatea este încă bună. De asemenea, cumpărătorii primesc o garanție, care oferă o protecție suplimentară pentru investiție. Un alt avantaj este reprezentat de costurile de achiziție mai mici, ceea ce este deosebit de interesant pentru întreprinderile cu un buget limitat.

Rolul utilajelor industriale în raport cu mediul nostru înconjurător

Există diverse cercetări și programe privind gestionarea resurselor în industrie pentru a promova reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și protecția mediului nostru înconjurător. Cu toate acestea, ceea ce nu este adesea menționat atunci când se vorbește despre gestionarea resurselor sau despre durabilitate este rolul utilajelor și impactul asociat al acestora asupra mediului nostru. La urma urmei, cantități mari de dioxid de carbon sunt, de asemenea, emise în atmosferă atunci când utilaje noi sunt produse și expediate în întreaga lume.

Rețineți întotdeauna: utilajele pentru industrie sunt foarte funcționale, durabile și concepute pentru utilizare continuă. Unele utilaje sunt folosite rar sau sunt utilizate doar pentru sarcini speciale și au epuizat doar o fracțiune din durata de viață planificată. Aproape că pot fi încă descrise ca fiind ca și noi. Prin urmare, eliminarea lor nu are niciun sens în ceea ce privește conservarea urgentă a resurselor. Comercianții de mașini second-hand recunosc potențialul unei mașini și pot oferi companiilor interesate sfaturi practice, neutre și independente de producător.

Care este alternativa sustenabilă: cumpărarea unui utilaj nou sau cumpărarea unui utilaj la mâna a doua?

Acest lucru este evident pentru toată lumea: Cea mai sustenabilă alternativă este cumpărarea de utilaje la mâna a doua. Acest lucru se datorează faptului că durata de viață a acestora este prelungită și se reduce cantitatea de deșeuri din depozitele de deșeuri. Dar care sunt argumentele în favoarea cumpărării de mașini noi? Ca și în cazul altor produse orientate spre tehnologie, cumpărarea unei mașini moderne de ultimă generație contribuie, de asemenea, la protejarea mediului într-o anumită măsură, dacă, de exemplu, aceasta atinge valori mai bune în ceea ce privește eficiența energetică decât modelele mai vechi.

Există însă și alți factori de luat în considerare, în funcție de mașină, de marcă, de model, de activitatea pe care o va desfășura și de materialele din care este fabricată. Aici ajută compania interesată de achiziție să analizeze toți factorii și situația curentă de funcționare pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză între cumpărarea unui utilaj nou sau cumpărarea unuia folosit. În cele mai multe scenarii, cumpărarea de utilaje folosite este mult mai logică. Un alt avantaj: utilajele uzate sunt disponibile imediat și mai ieftine, ceea ce reprezintă adesea un aspect deosebit de important.

În cazul în care un utilaj devine deja puțin cam vechi, o revizie a utilajului în zone parțiale sau o revizie generală efectuată de un expert competent în utilaje second-hand este o idee bună. În afară de durabilitate, există multe motive întemeiate pentru revizia echipamentelor uzate:

  • Costuri cu până la 50 % mai mici în comparație cu o achiziție nouă
  • Disponibilitate mai mare a instalațiilor
  • Trecerea la cea mai recentă tehnologie, modernizare
  • Extinderea funcțională, modificări
  • Optimizarea proceselor prin intermediul echipamentelor de automatizare
  • Concluzia este că această abordare este profitabilă pentru toate părțile implicate. Cumpărătorul economisește bani, deoarece nu plătește noul preț. Și, în cele din urmă, și mediul beneficiază, de asemenea, deoarece nu se irosesc resurse pentru construcții noi.