pwa.navigation.bottom-menu.offer
Românesc
Cuptoare cu creuzet
Filtru

Un cuptor cu creuzet este un cuptor de topire sau de menținere în care metalul care urmează să fie menținut cald sau topit se află într-un creuzet. În acest caz, se face o distincție între cuptoarele basculante și cuptoarele de turnare. Cuptoarele cu creuzet folosite sunt utilizate pentru toate procesele de turnare obișnuite, cum ar fi turnarea sub presiune , turnarea în matriță permanentă sau turnarea în nisip. Acestea sunt ideale pentru topirea și menținerea aluminiului, alamei, zincului, plumbului și aliajelor de staniu. Cuptoarele cu creuzet pentru aliaje de aluminiu sunt fabricate cu o capacitate de până la 1,5tone. În funcție de aplicație și de temperatura de topire necesară, se utilizează diferite modele, creuzete, mecanisme și tehnici de transfer de căldură. Există creuzete din grafit, creuzete din fontă, fontă specială, oțel turnat, creuzete din carbură de siliciu și tablă de oțel.

Principiul de funcționare al cuptoarelor cu creuzet

În funcție de nevoile dumneavoastră, puteți achiziționa de la noi cuptoare cu creuzet care sunt încălzite electric, cu gaz sau cu ulei. Cu toate acestea, elementul de încălzire este componenta centrală a fiecărui cuptor cu rezistență. Aici, căldura este generată de curentul care trece prin el (căldură Joule), care este transferată încărcăturii sau creuzetului prin conducție și convecție. Excepție fac aici cele mai recente cuptoare cu elemente de încălzire prin imersie, care, la rândul lor, oferă diverse avantaje în operațiunea de topire. Cuptoarele cu creuzet pentru aliaje de aluminiu trebuie să atingă aproximativ 1.300 °C, o valoare care este cel mai bine obținută prin cuptoarele convenționale încălzite cu fire metalice.

Avantaje și dezavantaje ale cuptoarelor cu creuzet în turnătorii

Cuptoarele cu creuzet folosite au multe avantaje și se caracterizează prin durabilitatea fabuloasă și prin ușurința de operare și întreținere. Instalarea este relativ simplă, sunt ușor de manevrat, sunt ieftine și, în cele din urmă, sunt disponibile în multe dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Capacitatea poate varia de la câteva kilograme la câteva tone. Acest lucru permite turnătorilor să topească loturi mici în mod rentabil, în funcție de design. În cazul în care cantitățile de producție sunt prea mari, este posibil ca cuptoarele cu creuzet să nu mai fie viabile din punct de vedere economic. Acest lucru se datorează consumului relativ ridicat de energie, precum și muncii manuale necesare a angajaților, ceea ce determină automat costuri ridicate de personal.

Diferențiem cuptoarele cu creuzet folosite în funcție de construcție și de forma de încălzire:

  1. Creuzete mobile și fixe
  2. Cuptoare cu creuzete încălzite prin rezistență și cu combustibil
  3. Cuptoare cu creuzet basculant și fix

Fiss-Machines vă oferă cunoștințe de specialitate în jurul cuptoarelor cu creuzet folosite

Fiss-Machines comercializează cuptoare cu creuzet uzate pentru aliaje de aluminiu de mai bine de 30 de ani și a găsit, intermediat, instalat și repus în funcțiune cu succes numeroase cuptoare uzate. Expertiza noastră în cumpărarea și vânzarea de utilaje uzate pentru industria de turnare ne transformă într-un partener căutat de companiile mari și mici.

Serviciile noastre sunt adaptate la afacerea dumneavoastră și facem tot posibilul pentru a vă îndeplini orice dorință. Fie că este vorba de punerea în funcțiune a mașinilor de turnare sub presiune, depanarea și repararea la fața locului, inclusiv achiziționarea de piese de schimb și întreținerea sau transportul și punerea în funcțiune la noua locație. Suntem bucuroși să ne asumăm asistența completă de la A la Z.