pwa.navigation.bottom-menu.offer
Românesc
Cuptoare de topire
Filtru

Cuptoarele de topire sunt cuptoare industriale utilizate pentru topirea și menținerea temperaturii. În funcție de aplicație și de cerințele de calitate, service și performanță, există cuptoare de topire disponibile cu diferite modele, mecanisme și tehnologii utilizate. Acestea sunt utilizate pentru aliaje de aluminiu, magneziu, alamă, zinc, staniu și plumb. Cuptoarele variază în ceea ce privește designul, performanța de topire și capacitatea. Toate sunt economice din punct de vedere energetic, au o evacuare optimizată a gazelor de ardere și pierderi reduse de material din cauza calcinării.

În principiu, există două tipuri diferite de încălzire: electrică sau cu combustibil. Cuptoarele cu încălzire prin rezistență au o flexibilitate ridicată. Avantajul cuptoarelor încălzite cu combustibil este o performanță mai mare de topire și o capacitate mai mare a cuptorului. Selectarea tipului de încălzire este determinată de purtătorii de energie disponibili la fața locului și de evacuarea gazelor de ardere.

Cuptoare de topire și cuptoare de menținere cu încălzire electrică

Cu ajutorul cablurilor de încălzire metalice, puteți atinge temperaturi de până la 1300°C, iar cu materiale speciale chiar până la 1800°C. Cuptoarele cu încălzire prin rezistență sunt utilizate ca cuptoare de topire și sunt deosebit de bune ca cuptoare de menținere. Cuptoarele electrice de topire și de menținere sunt perfecte pentru prelucrarea aliajelor de aluminiu, magneziu și zinc în toate metodele obișnuite de turnare, cum ar fi turnarea sub presiune, turnarea în vid, turnarea sub presiune și turnarea în nisip. Temperatura materialului de turnătorie poate fi controlată cu precizie cu ajutorul unui microprocesor. Chiar dacă cuptoarele de topire cu combustibil obțin performanțe de topire mai mari, încălzirea electrică este întotdeauna prima alegere pentru o eficiență energetică optimă.

Cuptoare de topire și cuptoare de menținere cu încălzire cu gaz și petrol

Cuptoarele de topire încălzite cu combustibil sunt perfecte pentru prima topire și reprezintă soluția preferată pentru încărcarea mașinilor de turnare cu material lichid sau sunt utilizate în instalațiile de topire a metalelor neferoase. Selectarea cuptorului potrivit depinde de materialul lotului, de aliaj, de performanța și temperatura de topire dorite, precum și de modul de funcționare. Luați în considerare, de asemenea, aspecte precum fiabilitatea, ușurința de utilizare, precum și costurile de exploatare și întreținere. Utilizatorii care optează pentru o utilizare optimă a energiei și pentru cea mai înaltă calitate, ar trebui să opteze pentru cuptoare de topire încălzite cu combustibil, cu arzătoare și recuperare de căldură.

Cuptoare de topire cu arbore - cuptoare de topire pentru aluminiu folosite

Utilizatorii cu cerințe ridicate în ceea ce privește calitatea metalului, performanța de topire și eficiența (de exemplu, turnătoriile de aluminiu, turnătoriile de turnare sub presiune), utilizează cuptoare de topire cu arbore. Aceste cuptoare au o geometrie specială a arborelui cu o tehnologie de ardere dedicată. Toate etapele procesului, cum ar fi preîncălzirea, încălzirea și fluidizarea, sunt combinate într-un singur arbore de topire. Materialul fuzibil rece este plasat în partea superioară a arborelui, apoi se încălzește pe măsură ce se deplasează în josul arborelui. Un cuptor cu puț utilizează principiul contracurentului, care este favorabil din punct de vedere termic, deoarece căldura este extrasă din gazele de ardere care urcă în timpul topirii.

Specialistul în cuptoare de topire folosite

Fiss oferă cuptoare de topire și cuptoare de menținere folosite, încălzite electric, cu gaz sau cu ulei. Avem o experiență de peste 30 de ani în achiziționarea și vânzarea de echipamente de turnătorie uzate. Oferim asistență profesională în alegerea cuptorului potrivit, urmărind cu strictețe nevoile clientului. Inginerii și tehnicienii noștri calificați oferă servicii complete excelente, de la dezasamblarea și repararea utilajului până la logistică, asamblare și instruire într-o nouă locație.