pwa.navigation.bottom-menu.offer
Românesc

În prezent, cuptoarele cu inducție sunt din ce în ce mai mult utilizate în industria de turnătorie datorită avantajelor lor tehnice și economice. Acestea aduc cu ele numeroase avantaje. Printre acestea se numără disponibilitatea operațională rapidă, controlul precis al temperaturii, reproductibilitatea ridicată, timpii de topire scurți, mișcarea direcționată a topiturii în baie, atmosfera neutră a cuptorului și impactul mai redus asupra mediului. În acest fel, se poate obține un control precis al temperaturii și al procesului, valori scăzute de ardere și un stres redus la locul de muncă, cu o uniformitate ridicată și o precizie analitică în același timp. În funcție de materialul utilizat și de căptușeala cuptorului cu inducție, încălzirea prin inducție este posibilă până la orice temperatură ridicată. Împărțim cuptoarele cu inducție în două tipuri: Cuptoare cu inducție de tip canal și cuptoare cu inducție de tip creuzet. Diferența constă în faptul că în cuptorul de tip canal energia este transferată doar la topitura din canal, care este limitată. În timp ce în cuptorul cu creuzet, aproape întregul conținut este încălzit în cuptorul cu inducție.

Ce este un cuptor cu canal de inducție?

Industria de turnare utilizează acest tip de cuptor cu inducție pentru menținerea, turnarea și topirea diferitelor metale. Printre acestea se numără cuprul și aliajele de cupru, aluminiul și unele tipuri de oțel. Materialul din interiorul cuptorului cu inducție este încălzit de o bobină de cupru și de un miez de transformator. Punctele forte ale cuptorului cu inducție de tip canal sunt: Atmosferă curată și neutră, compatibilitate ridicată cu mediul înconjurător și eficiență termică ridicată. Aceste caracteristici puternice fac ca cuptorul cu inducție să fie popular în întreaga lume, chiar și în forma sa uzată.

Cum funcționează un cuptor cu inducție cu creuzet?

Acest tip de cuptor cu inducție este utilizat ca cuptor de topire, cuptor de menținere , cuptor de turnare și cuptor de topire a așchiilor. Domeniile sale de aplicare se regăsesc în turnătoria de fontă cenușie, în industria neferoasă (NE) și în aplicații speciale în industria siderurgică. Punctele sale forte sunt flexibilitatea ridicată, gama universală de aplicații, reglarea ușoară a puterii și respectarea mediului. Corpul cuptorului cu inducție cu creuzet este format, în esență, dintr-un creuzet ceramic. Acesta este înconjurat la exterior de o bobină de inducție cilindrică. Bobina cu mai multe înfășurări este parcursă de curent alternativ și induce un curent mare în interiorul metalului din creuzet, asemănător unui transformator. Datorită legii lui Joule, vârtejurile rezultate determină încălzirea materialului din interiorul cuptorului cu inducție.

Expertiză dovedită și servicii complete atunci când doriți să cumpărați cuptoare cu inducție utilizabile

Personalul nostru experimentat vă va însoți pe parcursul tuturor proiectelor, de la acceptarea comenzii până la repunerea în funcțiune. Atunci când achiziționați cuptoare cu inducție uzate, vă puteți aștepta la o cooperare ușoară, personală și transparentă cu noi. Nu ezitați să ne contactați în orice moment și să ne comunicați întrebările și dorințele dumneavoastră.

Cuptoare cu inducție
Filtru