pwa.navigation.bottom-menu.offer
Românesc
Unități de control al temperaturii
Filtru

Aici veți găsi unități de reglare a temperaturii folosite pentru controlul temperaturii matrițelor la mașinile de turnare sub presiune de la producători renumiți, cum ar fi Regloplas, Tool Temp, Robamat, Single și Thermobiehl.

Controlul temperaturii matriței prin intermediul unei unități de control al temperaturii servește la încălzirea și menținerea temperaturii de funcționare a matriței. Acest proces face posibilă asigurarea unei calități constant ridicate a pieselor turnate sub presiune, optimizarea timpului de ciclu și prelungirea duratei de viață a matriței de turnare sub presiune.
Temperatura matriței este de o importanță crucială pentru disiparea căldurii din topitură, precum și pentru umplerea matriței și solidificarea piesei turnate sub presiune. Una dintre principalele surse de eroare în turnarea sub presiune este pur și simplu controlul incorect al temperaturii matriței. Unitățile de control al temperaturii folosite sunt soluția perfectă în acest caz, deoarece acestea mențin în mod constant matrița la temperatura dorită prin încălzire și răcire controlată.

Ce tipuri de unități de control al temperaturii există pentru controlul temperaturii matriței?

Unitățile de control al temperaturii se diferențiază în funcție de cu ce sunt operate. Există unități de control al temperaturii care funcționează cu apă sau cu ulei de transfer termic. Unitățile pentru funcționarea cu apă au, de obicei, o temperatură maximă de curgere de 90 °C sau 180 °C dacă unitatea este o unitate cu apă sub presiune. În cazul unităților cu ulei, se poate ajunge la temperaturi considerabil mai ridicate, cu o temperatură maximă a debitului de până la 350 °C.

Alte criterii de diferențiere pentru unitățile de control al temperaturii utilizate sunt:

  • Unități de reglare a temperaturii cu încălzire a băii
  • Unități de control al temperaturii cu sistem de circulație forțată: unitate de control al temperaturii uleiului, unitate de apă sub presiune
  • Unități de control al temperaturii cu răcire directă sau indirectă
  • Unități cu un singur circuit sau cu mai multe circuite

De ce sunt utile unitățile de control al temperaturii pentru o producție economică?

Unitățile de control al temperaturii de pe mașinile de turnare sub presiune oferă numeroase avantaje și fac întregul proces de producție mult mai economic.

Calitatea este îmbunătățită

Unitățile de control al temperaturii îmbunătățesc calitatea pieselor turnate. Datorită temperaturii constante și optime, există o precizie dimensională ridicată, fisuri de contracție reduse și o suprafață curată a pieselor turnate. Unitățile de control al temperaturii utilizate contribuie semnificativ la reducerea ratelor de rebut, la o întreținere mai redusă și la costuri de reparații mai mici.

Durata de viață a matrițelor este mărită

Sunt evitate fisurile datorate supraîncălzirii, iar distribuția uniformă a căldurii asigură, în general, o durată de viață a matriței considerabil mai mare. Intervalele de întreținere sunt prelungite, astfel încât costurile de întreținere și timpii de nefuncționare sunt, de asemenea, reduse semnificativ.

Se reduc costurile de producție

Timpii mai scurți de încălzire și consumul mai mic de agent de detensionare reduc, de asemenea, costurile. Calcificarea și coroziunea canalelor de călire sunt complet evitate atunci când se utilizează ulei de transfer termic.

Productivitate optimă

Datorită timpilor de pregătire mai scurți, producția poate începe rapid sau poate continua în mod constant după întreruperi, deoarece matrița este încă menținută caldă. Controlul automat al temperaturii poate fi utilizat și pentru o funcționare complet automată.

Unitățile de control al temperaturii folosite pentru controlul temperaturii matrițelor și cunoștințele noastre de specialitate vă aduc beneficii reale.

Unitățile de control al temperaturii folosite pentru controlul temperaturii matrițelor sunt oferite în starea "ca atare". Pe această bază și în conformitate cu bugetul dumneavoastră, vom fi bucuroși să elaborăm o propunere individuală pentru o revizie sau o modernizare.

Nu aveți o unitate de termoreglare adecvată pentru mașina dumneavoastră de turnare sub presiune? Datorită contactelor noastre în industria turnătoriei, vă putem ajuta rapid sau vă putem oferi unități de control al temperaturii noi.